Skip to content

De makelaar van nu: snel, goedkoop en online

Makelaar Bergen op zoom

Veranderingen in je leven, trouwen een nieuwe baan of gezinsuitbreiding? En dus je huis kopen of verkopen? Makelaar Bergen op Zoom kan je helpen. Een goede makelaar kost geen geld, maar bespaart je geld. Het is niet verplicht om een makelaar in de arm te nemen, maar je doet er wel verstandig aan. Een goede makelaar kent de regionale huizenmarkt, heeft ervaring met het taxeren, kopen en verkopen van huizen en andere panden en is op de hoogte van de meest actuele regelgeving. Een makelaar moet bij je passen, een eerste, gratis kennismakingsgesprek maakt al snel duidelijk of er een klik is. In zo’n gesprek kun je ook een duidelijk beeld krijgen van de kosten van de makelaar.

Een moderne makelaar

Het beroep van makelaar heeft het beeld van een zakelijk, formeel beroep. Zakelijk is de moderne makelaar nog steeds, maar makelaar Bergen op Zoom is ook persoonlijk, niet duur, kent een vlotte dienstverlening en is online makkelijk bereikbaar. Alle diensten die van belang zijn worden geleverd, van taxatie en energielabel tot het opmaken van de koopakte. Je hoeft niet voor alles naar het kantoor te komen of een afspraak thuis te maken. Soms is een appje al voldoende. Dat bespaart tijd en dus ook geld. Zowel van jou als van je makelaar.

Kiezen voor kwaliteit

Makelaar is geen beschermd beroep meer. Des te belangrijker is het om te kijken of een makelaar kwaliteit biedt en ervaring heeft. Eén van de garanties voor kwaliteit is het lidmaatschap van een beroepsvereniging of van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM). Ook kun je reviews of andere beoordelingen proberen te vinden van de makelaar waar je je oog op hebt laten vallen. Ook is een goede makelaar vaak lid van de VBO, de branchevereniging voor makelaars en taxateurs. Zo’n lidmaatschap biedt een zekere garantie: je makelaar kan advies inwinnen bij de branchevereniging en aan zijn lidmaatschap worden eisen gesteld.