Skip to content

Hogeschool

De Universiteit van Rotterdam is een van de meest gerespecteerde instellingen in de regio Rotterdam en een van de meest bezochte onderwijs- en onderzoeksuniversiteiten in Nederland. De missie van de school is om de traditie van wetenschap en onderzoek voort te zetten die de essentiële kern van de universiteit vormen.

De onderwijsfaculteit staat internationaal bekend om zijn uitgebreide en speciale onderzoeksinteresses. Onderzoek is gericht op belangrijke onderzoeksgebieden zoals economische ontwikkeling, politieke economie, milieuverandering en technologie. De wetenschappelijke gemeenschap in Rotterdam bestaat uit 54 hoogleraren en 8 gastonderzoekers.

Deze universiteit is 181 jaar oud en werd opgericht door studenten die als een van de eersten ter wereld een degelijke opleiding genoten aan de Western Johannesburg Christian University. Rotterdam heeft ook een hoog percentage van haar studenten uit het secundair en lager onderwijs. Op dit moment biedt de universiteit een breed scala aan disciplines samen met de bekroonde onderwijs- en onderzoeksprogramma's.

De Universiteit van Rotterdam heeft de reputatie een onderwijsinstelling van wereldklasse te zijn en streeft er voortdurend naar de beste faciliteiten te bieden voor de beurs van kwaliteitsonderwijs. Inmiddels hebben professionals uit Rotterdam campussen opgezet in de Verenigde Staten, Canada, Europa en het Midden-Oosten. Rotterdam is nu de thuisbasis van enkele van de meest geavanceerde onderzoeksinstellingen ter wereld, zoals de Zilyana GNAT University in Londen, het Ecole National Institute in Nijmegen, de University of Applied Medicine in Coompe en de Radb-Gymnastik Foundation in Leon .

De school biedt het bekende Atlantic Linkages een netwerk van partnerschappen waarmee studenten hun studiepunten kunnen overdragen aan universiteiten in het buitenland die volledige en 141 doctoraatsprogramma's aanbieden. De school heeft sterke banden ontwikkeld met Britse universiteiten en het ministerie van Onderwijs van Nederland, Ångern, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Finland, Tsjechië, China, Japan, Zuid-Korea, Hong Kong, Rusland, Egypte, Pakistan en het Midden-Oosten .

Het curriculum aangeboden door de Universiteit van Rotterdam is gebaseerd op de principes van de vrije kunsten en richt zich met name op het onderwijs van communicatie, kritisch en creatief, en overdracht, sociale, menselijke en technische wetenschappen, kunst en design, architectuur en design, interieurarchitectuur , creativiteit en design, planning, visuele studies, en de kunsten en design.

De Universiteit van Rotterdam biedt 4 residentiële campussen om aan de behoeften van de studenten en docenten te voldoen. Basis voor de huizen zijn de Petersen Ranch in 2005, plus Kinetic Energy Park en de toevoeging in 2005 van het John Ward College of Architecture and Design.

De Universiteit van Rotterdam biedt 4 graduaatsopleidingen en een graduaatsdiploma, een paar masteropleidingen en een tiental bacheloropleidingen, naast vele certificatenprogramma's, waarvan vele op inleidend niveau.

De School of Architecture behaalt veel van haar studentendiploma's op het gebied van interieurontwerp, planning en ontwerp, institutioneel ontwerp, engineering, projectmanagement, modeontwerp, architectuur en milieuontwerp. Daarnaast heeft de school een fellowship gestart in architectuur, onderzoek en beeldende kunst, en een commissie voor de studie van moderne architectuur.

De School voor Architectuur en Design

De Universiteit van Rotterdam biedt, samen met de Universiteit van Deline, een overvloed aan ontwerp- en bouwopleidingen, waaronder het programma Medical Design, Masters in Architecture and Design, Bachelor of Science in Building and Construction en een doctor in de architectuurwetenschappen. De Universiteit van Rotterdam biedt ook een afstudeerprogramma voor kunstenaars en ontwerpers.

De School of Architecture and Design is verbonden aan het Goethe Institute of Education, dat een van de meest gerespecteerde architectuur- en kunstacademies ter wereld is. Misschien heeft het goethe-instituut meer gemeen met thevre en factory dan met de Universiteit van Rotterdam.

De School of Architecture and Design is volledig gewijd aan de studie en praktijk van architectuur en architecturale engineering, evenals de studie van sociale huisvesting en stadsplanning. De doelstellingen van de school zijn om studenten aan te moedigen bekwaam te worden in alle aspecten van architectuur en planning.